Vizsgák

Tegyen szert hasznosítható tudásra a lehető legmagasabb minőségben Közép-Európa egyik legnagyobb magán-oktatási intézményében, majd tegye próbára újonnan szerzett ismereteit a SZÁMALK Zrt. helyszínén biztosított vizsgáinkon!

  • 1
Vissza

Cisco

Cisco

A CISCO név a piacon egyet jelent a hálózati eszközök, hang-, illetve kommunikációs technológiák minőségi megoldásaival. A kiemelkedően magas szakmai színvonalat, világszínvonalú képzési és vizsgázási rendszerrel biztosítják.

 

Supporting Cisco Datacenter Networking Devices

Kód: 010-151

A Cisco Certified Technician (CCT) Data Center minősítés az alábbi területeken biztosítja a technikusi kompetenciákat: alap Cisco NX-OS konfiguráció, Cisco Data Center termékek és hardver elemek, hangsúlyban a Cisco Unified Computing System (UCS) - mel.A tananyag kiterjed a Cisco Data Center termékek javító szolgáltatásaira is (HW brake fix), beleértve a hardver cserét, a szoftver- és a konfiguráció biztonsági mentését és visszaállítását, a biztonsági és környezetvédelmi követelmények ellenőrzését, a kapcsolat típusának felismerését és a kábel követelményeket, és végül az alapvető fizikai réteg hibaelhárítását. A Cisco Certified Technician (CCT) – nek kompetensnek kell lennie a következő területeken: alap Cisco NX-OS konfiguráció, Cisco Data Center termékek és hardver elemek. Supporting Cisco Data Center System Devices (DCTECH)

Időtartam:140 perc

Interconnecting Cisco Networking Devices 1

Kód: 100-105

A 100-105 Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1) vizsga az első része a CCNA Routing and Switching minősítéshez szükséges két vizsgából álló sorozatnak. A vizsgázók az Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1) tanfolyam elvégzésével tudnak erre a vizsgára felkészülni. A vizsgán egy kis fiókiroda hálózaton kell a vizsgázónak a sikeres telepítést, üzemeltetést elvégezni, valamint hibaelhárítási feladatokat ellátni. Vizsga témakörök: IP adatátviteli hálózatok működése; LAN kapcsolási technológiák; IP cím (IPv4 és IPv6); IP útválasztás technológiák; IP-szolgáltatások (DHCP, NAT, ACL); hálózati eszköz biztonság; alapvető hibaelhárítás. Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1)

Időtartam:140 perc

Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2

Kód: 200-105

A 200-105 Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 (ICND2) vizsga a második része a CCNA Routing and Switching minősítéshez szükséges két vizsgából álló sorozatnak. A vizsgázók az Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 (ICND2) tanfolyam elvégzésével tudnak erre a vizsgára felkészülni. A vizsgán egy kis, vagy közepes vállalkozás fiókiroda hálózaton kell a vizsgázónak a sikeres telepítést, üzemeltetést elvégezni, valamint hibaelhárítási feladatokat ellátni. Vizsga témakörök: LAN switching technológiák, IP routing technológiák, IP szolgáltatások (FHRP, syslog, SNMP V2 és V3), hibaelhárítás és WAN technológiák. Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 (ICND2)

Időtartam:125 perc

Cisco Certified Network Associate Exam

Kód: 200-125

A 200-125-as vizsgahelyettesítő vizsga: az alábbi két vizsga helyett e vizsga megszerzésével is elérhető a CCNA Switching and Routing minősítés. A két vizsga melyet ez a vizsga helyettesít:100-105 Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1)200-105 Interconnecting Cisco Networking Devices Part 2 (ICND2) Interconnecting Cisco Networking Devices: Accelerated (CCNAX)A vizsgázó a gyorsított Cisco Certified Network Associate + CCNA vizsga (Kód: CCNA) képzésünkkel tud erre a vizsgára felkészülni. A vizsgán egy kis, vagy közepes vállalkozás fiókiroda hálózaton kell a vizsgázónak a sikeres telepítést, üzemeltetést elvégezni, valamint hibaelhárítási feladatokat ellátni. A vizsga témakörök megtalálhatók az ICND1 és ICND2 vizsgák leírásánál.  

Időtartam:140 perc

Designing for Cisco Internetwork Solutions

Kód: 200-310

Ez a vizsga alapvető ismereteket igényel a Cisco nagyvállalati hálózati architektúra tervezés területén. A CCDA minősítéssel rendelkező szakember képes lesz megtervezni a Cisco Route és Switch technológiákat használó hálózati architektúrákat és szolgáltatásokat, beleértve a LAN/WAN technológiákat, az alapvető fő és elágazó hálózatokat. Designing for Cisco Internetwork Solutions (DESGN)

Időtartam:125 perc

Implementing Cisco Network Security

Kód: 210-260

Ez a vizsga a biztonságos hálózati infrastruktúrával, az alapvető biztonsági fogalmak megértésével, a biztonságos hozzáférés kezelésével, a VPN titkosítással, a tűzfalakkal, behatolás-megelőzéssel, a webes és e-mail tartalmak biztonságával, és végponti biztonsággal foglalkozik.A vizsga letételével a vizsgázó validálja tudását és képességeit a titkosítás, a rendelkezésre álló adatok és eszközök használatával kialakított biztonságos hálózat kialakítása területén, beleértve a telepítést, hibaelhárítást, és nyomon követést. Ez a vizsga azon technológiákhoz kapcsolódó kompetenciákat is mutatja, melyeket a CISCO használ a biztonsági infrastruktúra kialakítására. Implementing Cisco Network Security (IINS)

Időtartam:140 perc

Implementing Cisco IP Routing

Kód: 300-101

Ez a vizsga egy minősítő vizsga a CCNP Routing and Switching minősítés, valamint a CCDP minősítések megszerzéséhez. A vizsga a Route ismeretekkel foglalkozik. A sikeres vizsgázók fejlett IP címzéseket és útválasztókat használnak a skálázható és biztonságos Cisco routerek implementációjával, melyek LAN WAN és IPV6 kapcsolatokkal rendelkeznek. A vizsga kiterjed a rendkívül biztonságos routing megoldások konfigurációjára, a fiókirodák és a mobil dolgozók támogatására. Implementing Cisco IP Routing v2.0 (ROUTE)

Időtartam:170 perc

Implementing Cisco IP Switched Networks

Kód: 300-115

Ez a vizsga a switching ismereteket és képességeket minősíti. Aki e minősítést megszerzi, a Cisco Enterprise Campus Architecture használatával tervezett komplex vállalati switch megoldások tervezésével, beállításával és ellenőrzésével lesz képes foglalkozni. Implementing Cisco IP Switched Networks (SWITCH)

Időtartam:170 perc

Implementing Cisco Edge Network Security Solutions

Kód: 300-206

Az Implementing Cisco Edge Network Security (SENSS) (300-206) vizsga hálózati biztonsági mérnökök ismereteit méri fel. A konfiguráció és biztonsági beállítások végzését olyan hálózati eszközökön, mint pl. a Cisco router, Cisco switch, vagy Cisco Asa tűzfal. Ez a 90 perces vizsga 65-75 kérdésből áll, és elsősorban a biztonság megerősítésére alkalmazott technológiák használatára fókuszál, mint a Network Address Translation (NAT), ASA policy és az alkalmazás vizsgálat, és egy Cisco routereken lévő zóna-alapú tűzfal. Implementing Cisco Edge Network Security Solutions (SENSS)

Időtartam:140 perc

Implementing Cisco Threat Control Solutions

Kód: 300-207

Ezen a vizsgán a hálózati biztonsági mérnökök a fejlett tűzfal architektúrák konfigurálását végzik a Cisco újgenerációs tűzfalával, a hozzáférési és azonosítási policyk használatával. Ez a 90 perces vizsga 65-75 kérdésből áll, és kiterjed a behatolás-megelőző rendszer integrációjára (IPS) és a környezet-tudatos tűzfal berendezésekre, valamint a Web (Cloud) és e-mail biztonsági megoldásokra is. Implementing Cisco Threat Control Solutions (SITCS) course

Időtartam:140 perc

CCIE Security written

Kód: 350-018

Ez a vizsga a biztonsági szakemberek azon készségeinek és kompetenciáinak mérésére készült, melyek a Cisco hálózati biztonsági megoldások és termékek bevezetése, telepítése, konfigurálása, karbantartása, és hibaelhárítása szempontjait írja le, valamint a jelenlegi iparági „best practice"-eket, és internetworking alapjait. A témák között szerepel a hálózatépítés alapjai, és a biztonsággal kapcsolatos fogalmak, valamint „best practice" gyakorlatok, úgy is, mint Cisco hálózati biztonsági termékek és megoldások olyan területeken, mint a VPN-ek, behatolás-megelőzés, tűzfalak, személyazonosság szolgáltatások, policy menedzsment. A vizsga magába foglalja mind az IPv4 és IPv6 koncepciókat és megoldásokat.

Időtartam:170 perc

CCIE Data Center Exam Written

Kód: 350-080

A Cisco CCIE Routing és Switching írásbeli vizsga azon szakértői tapasztalatokat hivatott minősíteni, melyek az alábbi területeket érintik: komplex vállalati hálózati infrastruktúra konfigurálása, validálása és hibaelhárítás; annak megértése, hogy az egyes infrastruktúra elemek hogyan tudnak együttműködni; valamint hogy hogyan kell a funkcionális követelményeket lefordítani konkrét eszközkonfigurációkra.

Időtartam:170 perc

CCIE Service Provider Written

Kód: 400-201

A Cisco CCIE Service Provider Written Exam (400-201) version 4.0 egy két órás írásbeli vizsga, amely 90-110 kérdésből áll. A komplex Service Provider dual stack megoldásokon alapuló (IPv4 és IPv6), magas rendelkezésre állású hálózati infrastruktúrák és szolgáltatások kidolgozása, bevezetése, diagnosztizálása, és a hibaelhárítás a témája. Valamint annak megértése, hogy az egyes infrastruktúra elemek hogyan tudnak együttműködni; valamint hogy hogyan kell a funkcionális követelményeket lefordítani konkrét eszközkonfigurációkra.

Időtartam:170 perc

Implementing Cisco IOS Network Security

Kód: 640-554

Ez a vizsga a Cisco routerek és switchek biztonságával foglalkozik. Azt méri, hogy a vizsgázó milyen ismeretekkel bír a hálózati eszközök telepítése, hibaelhárítása, monitorozása terén, illetve az adatok és eszközök biztonságos karbantartása és rendelkezésre állása terén. Fejleszti azon kompetenciák ismereteit, melyeket a Cisco használ a biztonsági infrastruktúrában. Implementing Cisco IOS Network Security (IINS)

Időtartam:140 perc

Designing for Cisco Internetwork Solutions

Kód: 640-864

Ez a vizsga hálózati tervezési alapismereteket igényel, a Cisco CCDA minősített szakemberek képesek megtervezni Cisco switchek és routerek használatával működő hálózati infrastruktúrákat, és szolgáltatásokat, ideértve a LAN/WAN, vezeték nélküli és szélessávú internet hozzáféréseket is, vállalkozások és szervezetek számára. Designing for Cisco Internetwork Solutions (DESGN)

Időtartam:125 perc

Implementing Cisco Service Provider Next-Generation Core Network Services

Kód: 642-887

A 642-887 SPCORE Implementing Cisco Service Provider egy újgenerációs alap hálózati szolgáltatásokkal foglalkozó vizsga. A vizsga MPLS technológia és az MPLS-TE szolgáltatások kidolgozásához és megvalósításához szükséges koncepciók ismereteit méri fel. Az alapvető Quality of Service, Quality of Service with a Multi Protocol Label Switching (MPLS) technológiai elvek - fejlett funkciók és szolgáltatások implementálásán keresztüli - megértését méri fel. Implementing Cisco Service Provider Next-Generation Core Network Services (SPCORE)

Időtartam:140 perc

Implementing Cisco Service Provider Next-Generation Edge Network Services

Kód: 642-889

A 642-889 SPEDGE Implementing Cisco Service Provider egy újgenerációs VPN hálózati szolgáltatásokkal foglalkozó vizsga. A vizsga lefedi a Cisco IOS, IOS XE és IOS XR operációs rendszereket. Implementing Cisco Service Provider Next-Generation Edge Network Services (SPEDGE)

Időtartam:140 perc

Tanfolyami naptár