Vizsgák

Tegyen szert hasznosítható tudásra a lehető legmagasabb minőségben Közép-Európa egyik legnagyobb magán-oktatási intézményében, majd tegye próbára újonnan szerzett ismereteit a SZÁMALK Zrt. helyszínén biztosított vizsgáinkon!

  • 1
Vissza

MCP, MCSE

MCP, MCSE

Az első Microsoft minősítő vizsga (MCP) megszerzésével a vizsgázó automatikusan lesz tagja a Microsoft Certified Professional (MCP) közösségnek, mellyel hozzáférést kap a Microsoft Certification Programban valamint a saját -MCP oldalán publikáltak alapján elérhető összes előnyhöz és szolgáltatáshoz.

Core Solutions of Microsoft Exchange Server 2013

Kód: 341

Ez a vizsga azoknak javasolt, akik rendelkeznek legalább 3 éves gyakorlati Exchange Server üzemeltetési tapasztalattal, és azoknak, akik vállalati Exchange Server infrastruktúra üzemeltetéséért felelősek. Ők a senior adminisztrátorok, akik az adminisztrátor csapatok vezetői, illetve az Exchange Adminisztrátor és az Exchange Server Adminisztrátor közötti harmadszintű támogatók. Install, configure, and manage the mailbox role (25%) Plan, install, configure, and manage client access (25%) Plan, install, configure, and manage transport (25%) Design and manage an Exchange infrastructure (25%)

Advanced Solutions of Microsoft Exchange Server 2013

Kód: 342

Ez a vizsga azoknak javasolt, akik rendelkeznek legalább 3 éves gyakorlati Exchange Server üzemeltetési tapasztalattal, és azoknak, akik vállalati Exchange Server infrastruktúra üzemeltetéséért felelősek. Ők a senior adminisztrátorok, akik az adminisztrátor csapatok vezetői, illetve az Exchange Adminisztrátor és az Exchange Server Adminisztrátor közötti harmadszintű támogatók. Configure, manage, and migrate Unifies Messaging (20%) Design, configure, and manage site resiliency (22%) Design, configure, and manage advanced security (21%) Configure and manage compliance, archiving, and discovery solutions (20%) Implement and manage coexistence, hybrid scenarios, migration, and federation (18%)

Időtartam:180 perc

Designing and Implementing a Server Infrastructure

Kód: 413

Ez a vizsga az első része annak a két vizsgából álló sorozatnak, amely a vizsgázó azon tudását és képességeit méri fel, mely szükséges egy vállalati virtualizált környezetben lévő, magasan skálázott Windows Server 2012 infrastruktúra tervezéséhez, bevezetéséhez, és üzemeltetéséhez. Az eredményes vizsgázó képes lesz megtervezni, konfigurálni, és bevezetni a Windows Server szolgáltatásokat; elvégzi a szerver telepítését, a szerver virtualizációt, létrehozza a hálózati hozzáféréseket és az infrastruktúrát. A sorozat másik vizsgájával együtt e vizsga letétele igazolja a vizsgázó azon ismereteit, melyek szükségesek a Windows Server 2012 környezet tervezése, telepítése, karbantartása és infrastruktúra-szolgáltatások kialakítása során. Plan and deploy a server infrastructure (20-25%) Design and implement network infrastructure services (20-25%) Design and implement network access services (15-20%) Design and implement an Active Directory infrastructure (logical) (20-25%) Design and implement an Active Directory infrastructure (physical) (20-25%)

Időtartam:180 perc

Implementing an Advanced Server Infrastructure

Kód: 414

Ez a vizsga a második része annak a két vizsgából álló sorozatnak, amely a vizsgázó azon tudását és képességeit méri fel, mely szükséges egy vállalati virtualizált környezetben lévő, magasan skálázott Windows Server 2012 infrastruktúra tervezéséhez, bevezetéséhez, és üzemeltetéséhez. Az eredményes vizsgázó képes lesz megtervezni, konfigurálni, és menedzselni a Windows Server 2012 szolgáltatásokat: mint például az identity- és hozzáférés, magas rendelkezésre állás és a szerver infrastruktúra. A sorozat másik vizsgájával együtt e vizsga letétele igazolja a vizsgázó azon ismereteit, melyek szükségesek a Windows Server 2012 környezet tervezése, telepítése, karbantartása és infrastruktúra-szolgáltatások kialakítása során. Manage and maintain a server infrastructure (25-30%) Plan and imlement a highly available enterprise infrastructure (25-30%) Plan and implement a server virtualization infrastructure (25-30%) Design and implement identity and access solutions (20-25%)

Időtartam:180 perc

Developing Microsoft SQL Server Databases

Kód: 464

E vizsga adatbázis szakemberek részére készült. Azok részére javasolt, akik szervezetek részére építenek és implementálnak adatbázisokat, és akik biztosítják az adatok magas szintű rendelkezésre állását. Feladataik közé tartozik az adatbázis fájlok létrehozása, adattípusok, és táblázatok, indexek tervezése, létrehozása és optimalizálása, az adatok integritásának biztosítása, nézetek, tárolt eljárások és függvények implementálása, tranzakciók és zárak kezelése. Implement database objects (30-35%) Implement programming objects (20-25%) Design database objects (20-25%) Optimize and troubleshoot queries (20-25%)

Designing Database Solutions for Microsoft SQL Server

Kód: 465

E vizsga adatbázis szakemberek részére készült. Azok részére javasolt, akik szervezetük számára terveznek és építenek adatbázis-megoldásokat. Ők felelősek az adatbázis struktúra, tárolás, objektumok, a szerverek tervezéséért és kivitelezéséért. Ők készítik el azt a tervet, mely szerint adott környezetben az adatbázis megoldás fut. Design a database structure (20-30%) Design databases and database objects (30-35%) Design database security (15-20%) Design a troubleshooting and optimization solution (20-25%)

Időtartam:180 perc

Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server

Kód: 466

E vizsga adatbázis szakemberek részére készült. Azon üzleti intelligencia (BI) fejlesztők részére javasolt, akik olyan BI megoldások létrehozására fókuszálnak, amelyek többdimenziós adatmodellek létrehozását igénylik, OLAP-kockák bevezetését és fenntartását, valamint az üzleti döntéshozatalban használatos információs kijelzők létrehozását. Build analysis services multidimensional database (35-40%) Manage, maintain, and troubleshoot a SQL Server Analysis Services (SSAS) database (15-20%) Build a tabular data model (15-20%) Build a report with SQL Server Reporting Services (SSRS) (25-30%)

Designing Business Intelligence Solutions with Microsoft SQL Server

Kód: 467

E vizsga adatbázis szakemberek részére készült. Azon üzleti intelligencia (BI) tervezők részére javasolt, akik a teljes BI infrastruktúra megtervezéséért felelősek, valamint azért hogy ez hogyan kapcsolódik más adatrendszerekhez. Plan business intelligence (BI) infrastructure (15-20%) Design BI infrastructure (15-20%) Design a reporting solution (20-25%) Design BI data models (30-35%) Design an ETL solution (10-15%)

Időtartam:180 perc

Tanfolyami naptár