Vizsgák

Tegyen szert hasznosítható tudásra a lehető legmagasabb minőségben Közép-Európa egyik legnagyobb magán-oktatási intézményében, majd tegye próbára újonnan szerzett ismereteit a SZÁMALK Zrt. helyszínén biztosított vizsgáinkon!

  • 1
Vissza

Microsoft

Microsoft

A Microsoft minősítés nemzetközileg teljeskörűen elfogadott, az egész világon egyformán és megbízhatóan jellemzi az adott szakember jártasságát, legyen szó irodai és back-office alkalmazásokról, kliens és szerverkörnyezetben használt rendszerekről vagy akár komplett vállalatirányítási és CRM termékről. A minősítés egyértelmű presztízst és piaci előnyt biztosít bármely egyéni szakértő vagy vállalat számára.

Advanced Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013

Kód: 332

Ez a vizsga jellemzően azok számára megfelelő, akik több mint négy év gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek a SharePoint és egyéb - a SharePoint-tal összefüggésben lévő - alapvető technológiák területén, beleértve a Windows Server 2008 R2-t vagy újabb verzióit, az Internet Information Services (IIS)- t, a Microsoft SQL Server 2008 R2- t vagy újabb verzióit, az Active Directory és hálózati infrastruktúra-szolgáltatásokat. Plan business continuity management (21%)Plan a SharePoint environment (20%)Upgrade and migrate a SharePoint environment (20%)Create and configure service applications (21%)Manage SharePoint solutions, BI, and systems intergration (18%)  

Időtartam:180 perc

Core Solutions of Microsoft Lync Server 2013

Kód: 336

Ez a vizsga IT tanácsadók és telekommunikációs tanácsadó szakemberek részére releváns, akik tervezik, telepítik és karbantartják a vállalat egységes kommunikációs (UC) megoldásait. A vizsgázóknak le kell tudniuk fordítani az üzleti követelményeket a műszaki tervezés és kivitelezés nyelvére egy UC megoldás esetében. A vizsgázó minimum két éves tapasztalattal kell rendelkezzen a Microsoft Lync technológiák területén, és ismernie kell a támogatott átállási forgatókönyveket. Jártasnak kell lennie a végfelhasználók számára történő Lync Server kiépítésében: végponti eszközök, telefonok, audio / video és webes konferenciák, biztonságos és magas rendelkezésre állás ismerete. A vizsgázónak azt is tudna kell, hogyan ellenőrizheti, és hogyan háríthatja el a Lync Server hibáit Microsoft eszközök használatával. Jártasság szükséges az Active Directory tartományi szolgáltatások ismeretében, a Lync Server-t támogató adatátviteli hálózatok, valamint a távközlési szabványok és komponensek konfigurálásában. A vizsgázónak ismernie kell a Lync Server integrációs követelményeit a Microsoft Exchange Server és az Office 365-tel. A vizsgázónak jellemzően tapasztalattal kell rendelkeznie az alábbi tervezést, végrehajtást és karbantartást érintő döntések meghozatalában: központi és fiókiroda oldalak, Standard és Enterprise kiadás telepítése, magas rendelkezésre állás és katasztrófa utáni helyreállítás, távoli elérés \ külső hozzáférés, vállalati hang szolgáltatások, Unified Messaging, konferencia, állandó chat szolgáltatás, adat compliance, kliens végpontok, korábbi verziójú Lync migrációja. Plan and design a Lync topology (25-30%)Plan and design Lync features (25-30%)Deploy and configure Lync (20-25%)Manage operations and data resiliency for Lync (25-30%)  

Időtartam:180 perc

Managing Office 365 Identities and Requirements

Kód: 346

Azoknak az IT szakembereknek javasolt ez a vizsga, akik részt vesznek az Office 365 szolgáltatások kezelésében (beleértve a függőségeket, követelményeket és támogató technológiák értékelését, tervezését, a telepítést és az üzemeltetést). A vizsgán követelmény az Office 365 Admin Center tapasztalat és ismerni szükséges a Microsoft Exchange Online, a Skype for Business Online, a SharePoint Online, az Office 365 ProPlus és az Azure Active Directory alkalmazásokat. Ez az ismeret magában foglalja a szolgáltatás leírását, konfigurációs beállításokat, és a meglévő szolgáltatások, és a helyszíni (on-premise) infrastruktúra integrációját. Provision Office 365 (15–20%)Plan and implement networking and security in Office 365 (15–20%)Manage cloud identities (15–20%)Implement and manage identities by using Azure Active Directory Synchronization (AADSync) (15–20%)Implement and manage federated identities for single sign-on (SSO) (15–20%)Monitor and troubleshoot Office 365 availability and usage (15–20%)  

Időtartam:150 perc

Enabling Office 365 Services

Kód: 347

Azoknak az IT szakembereknek javasolt ez a vizsga, akik részt vesznek az Office 365 szolgáltatások kezelésében (beleértve a függőségeket, követelményeket és támogató technológiák értékelését, tervezését, a telepítés és az üzemeltetést). A vizsgán követelmény az Office 365 Admin Center tapasztalat és ismerni szükséges a Microsoft Exchange Online, a Skype for Business Online, a SharePoint Online, az Office 365 ProPlus és az Azure Active Directory alkalmazásokat. Ez az ismeret magában foglalja a szolgáltatás leírását, konfigurációs beállításokat, és a meglévő szolgáltatások, és a helyszíni (on-premise) infrastruktúra integrációját. Manage clients and end-user devices (20–25%)Provision SharePoint Online site collections (20–25%)Configure Exchange Online and Skype for Business Online for end users (25–30%)Plan for Exchange Online and Skype for Business Online (25–30%)  

Időtartam:150 perc

Installing and Configuring Windows Server 2012

Kód: 410

Ez a vizsga az első része egy 3 vizsgából álló minősítésnek (MCSA Windows Server 2012), amelynek célja, hogy tesztelje egy meglévő vállalati környezetben alapvető Windows Server 2012 infrastruktúrához kapcsolódó készségeket és szükséges ismereteket. A vizsga letételével a jelölt képes lesz telepíteni, és konfigurálni a Windows Server 2012 alapszolgáltatásokat, mint például az Active Directory és a hálózati szolgáltatásokat. A sorozat másik két vizsgájával együtt ennek a vizsgának a tartalma igazolja, hogy a vizsgázó egy Windows Server 2012 infrastruktúra környezet telepítéséhez, fenntartásához, karbantartásához, valamint tartalékképzési szolgáltatások elvégzéséhez szükséges ismeretek birtokába jutott. Install and configure servers (15-20%)Configure server roles and features (15-20%)Configure Hyper-V (15-20%)Deploy and configure core network services (15-20%)Install and administer Active Directory (15-20%)Create and manage Group Policy (15-20%)  

Időtartam:150 perc

Administering Windows Server 2012

Kód: 411

Ez a vizsga a második része egy 3 vizsgából álló minősítésnek (MCSA Windows Server 2012), amelynek célja, hogy tesztelje egy meglévő vállalati környezetben alapvető Windows Server 2012 infrastruktúrához kapcsolódó készségeket és szükséges ismereteket. A vizsga letételével a jelölt képes lesz a Windows Server 2012 infrastruktúra fenntartásához szükséges feladatok ellátására: a felhasználók és csoportok kezelésére, a hálózati hozzáférések és az adatok biztonságának kezelésére. A sorozat másik két vizsgájával együtt ennek a vizsgának a tartalma igazolja, hogy a vizsgázó egy Windows Server 2012 infrastruktúra környezet telepítéséhez, fenntartásához, karbantartásához, valamint tartalékképzési szolgáltatások elvégzéséhez szükséges ismeretek birtokába jutott. Deploy, manage and maintain servers (15-20%)Configure File and Print Services (15-20%)Configure network services and access (15-20%)Configure a Network Policy Server (NPS) infrastructure (10-15%)Configure and manage Active Directory (10-15%)Configure and manage Group Policy (15-20%)  

Időtartam:150 perc

Configuring Advanced Windows Server 2012 Services

Kód: 412

Ez a vizsga a harmadik része egy 3 vizsgából álló minősítésnek (MCSA Windows Server 2012), amelynek célja, hogy tesztelje egy meglévő vállalati környezetben alapvető Windows Server 2012 infrastruktúrához kapcsolódó készségeket és szükséges ismereteket. A vizsga letételével a jelölt képes lesz végrehajtani speciális konfiguráláshoz szükséges feladatokat, a hibatűrés, bizonyítvány szolgáltatások és személyazonosság területén szerez ismereteket, és mindezek figyelembevételével lesz képes telepíteni, kezelni és fenntartani a Windows Server 2012 infrastruktúrát. Configure and manage high availability (15-20%)Configure file and storage solutions (15-20%)Implement business continuity and disaster recovery (15-20%)Configure Network Services (15-20%)Configure the Active Directory infrastructure (15-20%)Configure Identity and Access Solutions (15-20%)  

Időtartam:150 perc

Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3

Kód: 480

Ezt a vizsgát azon szakemberek részére ajánljuk, akik egy vagy több éves tapasztalattal rendelkeznek alapvető üzleti-alkalmazás logika szerinti HW/SW platformon történő JavaScript programozásban. A vizsgázótól elvárt, hogy minimum 1-2 éves HTML fejlesztési tapasztalattal rendelkezzen, objektum-orientált, eseményvezérelt programozási modell használattal. Implement and manipulate document structures and objects (24%)Implement program flow (25%)Access and secure data (26%)Use CSS3 in applications (25%)  

Időtartam:150 perc

Programming in C#

Kód: 483

Ezt a vizsgát azon fejlesztők részére ajánljuk, akik egy vagy több éves tapasztalattal rendelkeznek alapvető üzleti-alkalmazás logika szerinti HW/SW platformon történő C# programozásban. Manage program flow (25%)Create and use types (24%)Debug applications and implement security (25%)Implement data access (26%)  

Időtartam:150 perc

Developing Microsoft Azure Solutions

Kód: 532

Ezt a vizsgát azoknak javasoljuk, akik a Microsoft Azure megoldások területén rendelkeznek tervezési, programozási, implementációs, automatizálási, és monitoring ismeretekkel. A vizsgázónak jártasnak kell lennie a rugalmas és méretezhető fejlesztési megoldásokban alkalmazott fejlesztő eszközök, technikák, és megközelítések használatában. Design and implement websites (15‒20%)Create and manage virtual machines (20‒25%)Design and implement cloud services (20‒25%)Design and implement a storage strategy (20‒25%)Manage application and network services (15‒20%)  

Időtartam:150 perc

Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions

Kód: 533

Ezt a vizsgát azoknak ajánljuk, akik jártasak a Microsoft Azure infrastruktúra megoldások bevezetésében. A vizsgázónak tisztában kell lennie a felhő- és hibrid megoldások bevezetésével és monitorozásával, csakúgy, mint az alkalmazás életciklus menedzsment támogatásával. Implement websites (15–20%)Implement virtual machines (15–20%)Implement cloud services (15–20%)Implement storage (15–20%)Implement an Azure Active Directory (15–20%)Implement virtual networks (15–20%)  

Időtartam:150 perc

Architecting Microsoft Azure Solutions

Kód: 534

Ezt a vizsgát azoknak javasoljuk, akik a Microsoft Azure megoldások tervezésében szerzett tapasztalataikat szeretnék minősítésként validálni. A vizsgázónak az alábbi tapasztalatokkal kell rendelkezni: az Azure szolgáltatások tulajdonságainak, és képességeinek ismerete, melyekkel képes döntéseket hozni a publikus és hibrid megoldások tervezését illetően. Meg tudja határozni a megfelelő infrastruktúra és platform megoldásokat, melyek a megoldási életciklusban előírt funkcionális, működési és telepítési követelményeknek felelnek meg. Az 532 és az 533-as vizsgák megléte segíti a vizsgázót e vizsga megszerzésében, de nem előkövetelményei ennek a vizsgának. Design Microsoft Azure infrastructure and networking (15–20%)Secure resources (15–20%)Design an application storage and data access strategy (15–20%)Design an advanced application (15–20%)Design websites (15–20%)Design a management, monitoring and business continuity strategy (15–20%)

Időtartam:4 nap

Lync 2013 Depth Support Engineer

Kód: 74-338

Ezt a vizsgát olyan IT tanácsadók, illetve telekommunikációs szakemberek részére ajánljuk, akik a terméktámogatási szolgáltatásokért felelnek az egységes kommunikációs megoldások biztosításában. A vizsgázónak képesnek kell lennie arra, hogyan „fordítson le" egy ügyfélszolgálati hívást, hogyan oldja meg a problémát, és hogyan állítson össze egy „tudásbázis cikket" a jövőbeni támogatásokhoz. A vizsgázónak minimum két éves tapasztalattal kell rendelkezni a Microsoft Lync technológiák területén, és ismernie kell a különböző telepítéseket és konfigurációkat. Jártasnak kell lennie a Lync Server 2013 végfelhasználók számára kialakított megoldásaiban; végponti eszközökre, telefonokra audio / video és webes konferenciákra, biztonságos és magas rendelkezésre állásra vonatkozó ismeretekkel kell rendelkeznie. A vizsgázónak azt is tudnia kell, hogyan végezzen hibaelhárítást a Lync Server 2013-ban Microsoft eszközök és más gyártók eszközeivel. Továbbá a jelentkező legyen jártas az Active Directory tartományi szolgáltatások területén, a Lync Server 2013 konfigurációját segítő adatátviteli hálózatok, valamint a távközlési szabványok és alkatrészek területén. A vizsgázónak ismernie kell a Lync Server integrációs követelményeit a Microsoft Exchange Server és az Office 365-tel. Analyse and troubleshoot Enterprise Voice (25-30%)Troubleshoot conferencing and application sharing (20-25%)Troubleshoot IM and Presence (20-25%)Troubleshoot infrastructure and tools (20-25%)

Időtartam:150 perc

Microsoft Dynamics CRM 2013 Applications

Kód: MB2-700

Ezt a vizsgát azoknak javasoljuk, akik a Microsoft Dynamics CRM 2013 alkalmazást tervezik bevezetni, használni, fenntartani vagy támogatni a szervezetükben. Általában szolgáltatás ütemezők, adminisztrátorok, irodai menedzserek, vezetők és tanácsadók részére javasolt, akik szeretnék bizonyítani az alkalmazás alapvető funkcionalitásának megértését. A vizsgázónak alapvető ismeretekkel kell rendelkeznie a Microsoft Dynamics CRM 2013 alkalmazásokat, szolgáltatásokat és funkcionalitását illetően. Manage service cases (15‒20%)Manage the knowledge base (5‒10%)Manage queues and contracts (10‒15%)Manage service scheduling (10‒15%)Manage leads and opportunities (15‒20%)Manage sales (15‒20%)Manage analysis and reporting features (15‒20%)  

Időtartam:120 perc

Managing Microsoft Dynamics Implementations

Kód: MB5-705

Ez a vizsga azok számára javasolt, akik a Microsoft Dynamics bevezetését menedzselik. Általában projekt menedzserek, funkcionális tanácsadók, rendszerfejlesztők és bevezetési tanácsadók részére javasolt. Explain projects and project management (10‒15%)Define Microsoft Dynamics Sure Step (10‒15%)Initiate a project and prepare for the diagnostic phase (10‒15%)Deliver Decision Accelerators (10‒15%)Generate a proposal and final licensing and services agreements (10‒15%)Describe project management disciplines (10‒15%)Use waterfall delivery (10‒15%)Use agile delivery (10‒15%)Manage the deployment and operations phases (10‒15%)  

Időtartam:120 perc

Microsoft Dynamics AX 2012 R2 Project

Kód: MB6-700

Ez a vizsga azok számára javasolt, akik a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 Projekt funkcióinak használatát tervezik. Általában funkcionális tanácsadók, rendszerfejlesztők és bevezetési tanácsadók, valamint Microsoft Dynamics AX 2012 R2 felhasználók részére javasolt. Manage projects (35‒40%)Manage advanced projects (30‒35%)Manage projects for service industry (30‒35%)  

Időtartam:120 perc

SharePoint Server 2013 haladó üzemeltetés

Kód: SPÜ_

Ez a vizsga jellemzően azok számára megfelelő, akik több mint négy év gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek a SharePoint és egyéb - a SharePoint-tal összefüggésben lévő - alapvető technológiák területén, beleértve a Windows Server 2008 R2-t vagy újabb verzióit, az Internet Information Services (IIS)- t, a Microsoft SQL Server 2008 R2- t vagy újabb verzióit, az Active Directory és hálózati infrastruktúra-szolgáltatásokat. Design a SharePoint topology (20–25%)Plan security (20-25%)Install and configure SharePoint farms (20-25%)Create and configure web applications and site collections (15-20%)Maintain a core SharePoint environment (20-25%)  

Időtartam:180 perc

Tanfolyami naptár