2016. június 1-én megjelent a Microsoft SQL Server 2016, amely nagyon sok új fejlesztést tartalmaz. Ennek kapcsán a Számalk az MS SQL szakma legjobbjait kérte fel, hogy 2016. július 5-én az újdonságokat egy konferencia keretében ossza meg Veled.  Gyere el, hogy első kézből értesülhess olyan újdonságokról, mint, az, hogy 

•    mitől olyan elképesztő mértékű a skálázhatósága az SQL Servernek ezen verziója?
•    mitől vált az SQL Server a legbiztonságosabb adatbázis-kezelővé a világon?
•    hogyan biztosít kiemelkedő a magas rendelkezésre állást az OLTP-ben?

Gyere el, hogy lásd Te is, mitől lett már most az SQL Server 2016 piacvezető adatbázis-kezelő a világon!


Időpont:      2016. július 5. 8.00h – 17.30h
Helyszín:     Számalk Training Center
                      1119 Budapest, Mérnök utca 39.

Program

08:00-09:00    -  REGISZTRÁCIÓ
09:00-09:15    -  MEGNYITÓ
09:15-10:30    -  Horváth Zoltán HORVÁTH ZOLTÁN - BI újdonságok az SQL Server következő verziójában

Ahogy azt már majdhogynem megszokhattuk, új képességek és szolgáltatások is jellemzik az új verzióját az SQL Servernek. Hogy mik azok a változások, amelyek a BI megoldások fejlesztőit és üzemeltetőit érintik? Mire érdemes odafigyelni az új verzió bevezetése során? Ebből az előadásból választ kaphatunk ezekre a kérdésekre.

10:30-10:45    -  KÁVÉSZÜNET
10:45-12:00    -  Berke János BERKE JÁNOS - Magas rendelkezésre állási opciók SQL 2016-tal

Az SQL Server 2016 magas rendelkezésre állási megoldásának újdonságai kerülnek bemutatásra, melyek segíthetnek a jobb szolgáltatási szinvonal biztosításában. Az alábbiak kerülnek bemutatásra (nem feltétlenül csak ezek):
• SQL Server Standard edition támogatás
• Log transport compression
• Readable secondary fejlesztések
• Teljesítmény

12:00-12:15    -  KÁVÉSZÜNET
12:15-13:30    -  Hangyál Zoltán HANGYÁL ZOLTÁN - Végrehajtási tervekkel kapcsolatos SQL 2016-os újdonságok

Mi a különbség a „jó” és a „rossz” végrehajtási terv között, hogyan lehet összehasonlítani őket? Hogyan lehet megnézni, hogy hol tart éppen ebben a pillanatban futó query végrehajtása?
A 2016-os verzióban ezekre a kérdésekre sokkal egyszerűbben megkaphatjuk a választ a következő újdonságoknak köszönhetően:
-Plan comparison tool
-Live query statistics
-Új vagy bővített rendszernézetek
-Query Store

13:30-14:30    -  EBÉDSZÜNET
14:30-15:45    -  Dudás Viktor DUDÁS VIKTOR - SQL Server 2016 és hibrid megoldások

Egyre többet hallani olyan megoldásokról, amik a múlt adatai alapján képesek javaslatot tenni az üzletmenetünk működésére - vagy akár automatizáltan - a folyamatokba építve döntéseket hoznak helyettünk. A hagyományos BI megoldások a múltban vagy a jelenben keletkező adatok vizualizációjával foglalkozik, az előadásban megnézzünk milyen lehetőségek vannak a prediktív elemzésekre az SQL Server 2016-ban és az Azureban, és milyen új lehetőségeket tartalmaz az R nyelv támogatása.

15:45-16:00    -  KÁVÉSZÜNET
16.00-17:15    -  Csom Gergely CSOM GERGELY - Adatok az intelligens felhőben

Egy híres kockázati tőke befektető mondta egyszer, hogy a szoftverek bekebelezik a világot, s mára a szoftverek csakugyan a hétköznapjaink részévé váltak. Mostanra oda jutottunk, hogy a felhő falja fel a szoftvereket és a „Szoftver, mint Szolgáltatás” a domináns. A felhő ugyanakkor nem csak a szoftvereket, hanem az adatokat is bekebelezi. A legtöbb napjainkban keletkező adat közvetlenül a felhőben kerül tárolásra. Ha összeadjuk a felhőben futó szoftvereket és az ott tárolt adatokat, az nem más, mint az intelligencia platformja. Röviden az intelligens felhő születésének lehetünk szemtanúi. Előadásunkban körbejárjuk a Microsoft intelligens felhő szolgáltatását, a Microsoft Cortana Intelligence Suit-ot és részletesen elmélyedünk az SQL Server 2016-hoz ezer szálon kötődő Power BI komponensének felhős és hibrid megoldásaiban.

17:15-17:30    -  KONFERENCIA ZÁRÁS, NYEREMÉNYSORSOLÁS


Számalk SelectED SQL 2016 Szerver konferencia

Időpont: 2016. július 5. 8:00 - 17:30
Helyszín: Számalk Training Center
(1119 Budapest, Mérnök u. 39.)

 

 

TérképMegközelítésünk

A Számalk Training Center a 1119 Budapest, Mérnök utca 39. cím alatt található.

 

Tömegközlekedéssel: Könnyedén megközelíthető több tömegközlekedési eszközzel is – a Számalk Training Center mindössze néhány perc sétára található a 4-es metró Bikás Park megállójától, valamint az 1-es, a 17-es, a 41-es és 47-es villamosok Etele út/Fehérvári út megállójától.

 

Autóval: GPS koordináták: 47.464878,19.037014. A Mérnök utca egyirányú, a Fehérvári útról nyílik. A Fehérvári úton Budafok felé haladva a Mérnök utca egy jobb oldali keresztutca, ott lehet behajtani a Számalk Training Center felé. A Rákóczi híd felől érkezve a Szerémi út, Hengermalom út, majd Fehérvári út útvonalat kövesse; a Bikás Park felől pedig haladjon az Etele út, Petzvál József utca, Mérnök utca útvonalon. A parkolás a környéken ingyenes.

 
Íme 5 ok, amiért érdemes az SQL Server új verziójában rejlő lehetőségeket választani:


1. Az iparágban vezető OLTP teljesítmény (online tranzakció feldolgozás)

A folyamatos üzletmenet szempontjából kritikus fontosságú alkalmazások adatbázisaihoz olyan megoldások megjelenése, mint az elképesztő mértékű skálázhatóság, a nagyteljesítményű memóriában tárolt adatbázisok és a kiemelkedően magas rendelkezésre állás az online tranzakció-feldolgozásban (OLTP).

 

2. A legbiztonságosabb adatbázis-kezelő

Az adatok védelme érdekében megjelenik az új Always Encrypted funkció, amely lehetővé teszi a szenzitív adatok teljes és folyamatos titkosítását, felfedhetetlen titkosítási kulccsal a Database Engine-ben (SQL adatbázisban, vagy SQL Serveren). A NIST sérülékenységi adatbázisának adatai alapján az SQL Server jelenleg a legkevésbé sérülékeny adatbázis-kezelő, immár hat éve megszakítás nélkül.

 

3. Faltól falig mobil BI

Más üzleti intelligencia (BI) megoldásokhoz képest ötödére csökkenthetők a BI költségek a SQL Server 2016 új BI funkcióinak alkalmazásával, ezen felül bármilyen - online vagy offline - eszközön elérhetővé válnak az adatok.

 

4. Fejlett adatbázison belüli elemzési funkciók

Nagy mennyiségű adat valós idejű elemzésének lehetősége jelenik meg az R Services megjelenésével. Az adatok mozgatása nélkül is lehetővé válik az adatok elemzése, mindezt akár az adatbázismotoron belül elvégezhetjük.

 

5. On-premise-től a felhőig minden szolgáltatás

Legyenek adatai akár saját adatközpontban, akár privát felhőben, vagy a Microsoft Azure-ban tárolva, egységes szolgáltatáskészlet áll rendelkezésre mind adatbázis-, mind szerverszolgáltatás szintjén az SQL Server 2016-tal.

 


 

A konferencián nem csak értékes információkhoz juthatsz, de a résztvevők között kisorsoljuk az alábbi értékes nyereményeket is!:

2 db Workshop tanfolyami utalvány, amely beváltható 2016. december 31-ig az alábbi képzésünkre:

SQL Server 2016 újdonságok  (1 nap) - Oktató: Berke János (MVP)

1 db AppleWatch Sport 42mm - okosóra


Regisztrálj most, hogy a legjobbaktól értesülj a most megjelent SQL Server 2016 újdonságairól.

Regisztráció ITT! 

Online fizetési mód:


Amennyiben regisztrációd során az online fizetési módot választottad, úgy megrendelésed online - bankkártya használatával - zajlott le, így további teendőd nincsen. Megrendelésedről, és számlád kiegyenlítéséről az igazolást a Számalk Zrt. automatikusan megkapja.

 

A konferencián történő részvételének feltétele, hogy 2016. július 4-én 18.00h-ig online fizetés megtörténjen.

Figyelem! Amennyiben a fenti időpontig nem indítod el online befizetésed, részvételed a konferencián nem tudjuk biztosítani!

 

Készpénzes fizetési mód:


Amennyiben regisztrációd során a készpénzes fizetési módot választottad, úgy a számlát 2 munkanapon belül küldjük az általad megadott regisztrációs emailcímre. Rendszerünk 8 napos fizetési határidejű számlát bocsát ki, amelyet kiegyenlíthetsz átutalással vagy kézpénzben egyaránt.

 

Számládat az alábbi időpontokban és helyen tudod kézpénzben befizetni:

 

Számalk Pénztár nyitva tartás:

Hétfő: 8.30h – 11.30h
Csütörtök: 8.30h – 11.30h

A Számalk Pénztár a többi napon és időpontban ZÁRVA tart.

 

Számalk pénztár címe:

1119 Budapest Mérnök u. 39. III. emelet 321-es szoba.

 

A konferencián történő részvételének feltétele, hogy 2016. július 4-én 18.00h-ig a Számalk bankszámláján megjelenjen az általad befizetett összeg. Figyelem! Amennyiben a fenti időpontig nem érkezik be befizetésed a pénztárunkba, részvételedet nem tudjuk biztosítani a konferencián!

 

Átutalási fizetési mód:

Amennyiben regisztrációd során az átutalási fizetési módot választottad, úgy a számlát 2 munkanapon belül küldjük az általad megadott regisztrációs emailcímre. A számlát 8 napon belüli fizetési határidővel állítjuk ki, azonban a részvételed feltétele, hogy 2016. július 4-én 18.00h-ig a Számalk bankszámláján megjelenjen az általad utalt összeg. A számlán szereplő számlasorszámot kérjük utaláskor a Közlemény rovatban tüntesd fel!

 

Figyelem! Amennyiben a fenti időpontig nem érkezik be utalásod a bankszámlánkra, részvételedet nem tudjuk biztosítani a konferencián!


Szeretettel várjunk az első Számalk SelectED konferencián!


 

 

Ajánlott képzések

 

 

 

Social Connection