Vissza

610 millió forint értékű támogatás alapítványoknak

Az elmúlt két év során a Microsoft Magyarország 370 magyar alapítványnak segített közel 610 millió forint értékű támogatással. A kezdeményezés idén is folytatódik: pénteken több mint száz nonprofit szervezetnek tartott képzést a vállalat a harmadik alkalommal megrendezett Nonprofit Kapcsolat Napon. A Microsoft idén elindította az úgynevezett Microsoft Matching Programot is, amelyben a szoftverek adományozásán túl – IT partnereiken keresztül – segítenek azok bevezetésében is.

 

 

Rekordszámú, több mint száz nonprofit szervezet vett részt pénteken a Microsoft Magyarország Nonprofit Kapcsolat Napján. A gondolatébresztő esemény kitekintést ad egy olyan jövőre, ahol a civil szektornak ugyanazok a technológiai megoldások állnak rendelkezésére, mint a legnagyobb multiknak. A kérdés csak az, hogy tud-e élni a lehetőséggel!

 

„Számunkra nagyon fontos alkalom a Microsoft Nonprofit Kapcsolat Nap, hiszen a Microsoft küldetése hozzásegíteni a világ minden lakóját, vállalatát és közösségét ahhoz, hogy többre legyen képes. Ahhoz ugyanakkor, hogy elérjük ezt a célt, a magas szintű technológia önmagában nem elég: azt is el kell érnünk, hogy a technológiánk mindenki számára elérhetővé váljon, akinek szüksége van rá – ahogyan szüksége van rá a civil szervezeteknek is, hogy a saját missziójukra koncentrálhassanak” – mondta Szűcs Judit, a Microsoft Magyarország PR és vállalati kommunikációs vezetője.

 

Szűcs Judit bejelentette: a vállalat idén elindítja a Microsoft Nonprofit Matching programját, a Magyarországon egyedülálló kezdeményezést, ami a Microsoft szoftveradományozását kiegészítve, újabb szakmai és pénzügyi megoldást nyújt az alapítványoknak a szoftverbevezetéssel kapcsolatos problémáira. A program lényeges eleme, hogy a Microsofttal szorosan együttműködő, magas minőséget nyújtó IT partnerekkel kötik össze a támogatásra jelentkező alapítványokat, és nem utolsó sorban a szakmai segítségen kívül pénzben is támogatják a kiválasztott projekteket. Az alapítványi pályázatokat május 8-ig várja a Microsoft, a kiválasztott projekteket pedig júniustól valósítják meg.

 

A Microsoft szoftveradományozási programja és a Microsoft Matching Program részletei elérhetőek a www.microsoft.hu/nonprofitok oldalon.

 

Felhőszolgáltatások minél szélesebb körnek


A Microsoft 2015 decemberében hozta létre a Microsoft Philanthropies nevű szervezetet a vállalaton belül, amely elsődleges céljának a digitális technológiák globális elterjesztését és ezzel a legégetőbb társadalmi problémák megoldásának elősegítését tekinti. A kezdeményezés egyik legfontosabb eleme a civil közösség támogatása, ahol egy új jótékonysági program keretében non-profit szervezetek kapnak hozzáférést a Microsoft felhőszolgáltatásaihoz. A tervek szerint a következő három évben 70 ezer civil szervezet munkáját szeretnék ily módon segíteni.

 

Többek között a Bátor Tábor Alapítvány és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is olyan hazai szervezetek, amelyek már Microsoft megoldások segítségével erősítik társadalmi hatásukat. Az idén huszonöt éves Ökumenikus Segélyszervezetnél 2014 tavaszán kezdtek el azon gondolkodni, hogyan lehetne túllépni az egyre több sort és oszlopot tartalmazó „párhuzamos Excelek” korszakán és egy olyan ügyfélkapcsolat-kezelői rendszer alapozni a működést, amelyben az adatok gombnyomásra, ráadásul tetszőleges szempont szerint összerendezhetők. A karitatív szervezet képviselői ekkkor találkoztak a Microsoft Nonprofit Programmal, amelynek keretében a vállalat a hazai civil szervezetek számára is térítésmentesen teszi hozzáférhetővé a Microsoft Dynamics nevű CRM-rendszert.

 

„A Microsoft Nonprofit program önmagában is nagyvonalú gesztus, de be kell vallanom, hogy a támogatás erejét akkor érkeztük meg igazán, amikor a Microsoft több millió forintnyi munkaórát és szakértői tudást adományozott nekünk, hogy ezt a bizonyos testre szabást elvégezhessük. Nem túlzás azt állítani, hogy a Segélyszervezet egyedi igényeire szabott Dynamics jelentősebb és tartósabb támogatást jelent a munkánkban, mintha ugyanezt az összeget pénzadományként kaptuk volna meg. A karitatív szervezetek esetében talán ez a leghatékonyabb módja a támogatásnak” – mondta el a kezdeményezésről Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

 

A Bátor Tábor Alapítvány a CRM-rendszer mellett Office 365-öt is használ. A szervezetnek levelezés megújítására azért volt szüksége, mert a működés első időszakában használt rendszerek nem tudtak lépést tartani az alapítvány fejlődésével és az egyre összetettebb felhasználói igényekkel. „A CivilTech kezdeményezés keretén belül a piaci ár 10%-áért kaptuk meg a Microsoft Magyarországtól az Office 365-öt és térítésmentesen a CRM rendszert. Ahhoz pedig, hogy a három önálló adatbázisból egy integrált, de egymástól függetlenül működő rendszercsoportot hozzunk létre, még kétmillió forintnyi szakmai támogatást is. Ez óriási segítség volt a számunkra” – fejtette ki Tóth Kata, a Bátor Tábor adományszervezési igazgatója.

 

forrás: microsoft.com

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.

Tanfolyami naptár