Vissza

A dolgok internete (Internet of Things, IoT)

 

A dolgok internete (Internet of Things, IoT) legtöbbünk számára távoli jövőben elérhető technológiai megoldásnak tűnik, pedig már körülvesz minket. Sok esetben anélkül, hogy ennek tudatában lennénk IoT alapú megoldást használunk, elég csak a Bubira vagy a Futár rendszerre gondolni. Az IoT a keletkező adatok elemzése, rendszerekbe integrálása révén hozzájárulhat az értékteremtéshez, a versenyképesség növeléséhez. IoT nem csupán technológia, elsősorban új perspektíva, újféle megközelítést jelent egy-egy üzleti probléma megoldásában.

 

Azure IoT fejlesztői központ

Az Azure IoT Suite és az IoT Hub segítségével egyszerűen csatlakoztathatja IoT-eszközeit a Microsoft felhőjéhez. Függetlenül attól, hogy ez az első találkozása a dolgok internetével, vagy már tapasztalt profi, olyan eszközöket és technológiákat kínál a Microsoft, amelyekkel eredményesen dolgozhat.


Kétirányú kommunikáció létesítése több millió IoT-eszközzel

A Microsoft Azure IoT Hub segítségével egyszerűen és biztonságosan csatlakoztathatja eszközeit a dolgok internetéhez (IoT). Az eszközökről a felhőbe küldött telemetriai adatok segítségével információt kaphat az eszközök és erőforrások állapotáról, és felkészülten reagálhat arra, ha valamelyik eszköz beavatkozást igényel. A felhőből az eszközre továbbított üzenetek segítségével megbízható módon küldhet parancsokat és értesítéseket a csatlakoztatott eszközökre, és beérkezési igazolásokkal követheti az üzenetek kézbesítését. A szolgáltatás tartós üzeneteket küld az eszközökre, így azokat a hálózathoz csak időszakosan kapcsolódó eszközök is megkapják.


Ismerős platformokkal és protokollokkal dolgozhat

Az új eszközök hozzáadását és a meglévő eszközök csatlakoztatását nyílt forráskódú eszközspecifikus SDK-k segítségével végezheti, amelyek több platformon, így Linuxon, Windowson és valós idejű operációs rendszereken is használhatók. Szabványos és egyéni protokollokat használhat, így a HTTP, az AMQP (Advanced Message Queuing Protocol) és az MQ Telemetry Transport (MQTT) protokollokat is.

 

Bővebben:

Azurte IoT Hub

T-Systems: Fedezze fel az IoT-ra épülő lehetőségeket

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.