Vissza

A Microsoft felvásárolta a LinkedIn-t

 

26,2 milliárd dollárért felvásárolja a LinkedInt a Microsoft. A vállalat készpénzért veszi meg az álláskeresésre és professzionális kapcsolatépítésre fókuszáló közösségi szolgáltatást, 196 dollárt ad részvényenként - írja az Index. Ennyi pénzt még nem adtak online cégért, a Microsoftnak is ez az eddigi legnagyobb bevásárlása.

Az alapító Jeff Weiner a LinkedIn vezérigazgatója marad, és a hírek szerint a szolgáltatás megtartja függetlenségét. Jeff Weiner egyenesen Satya Nadellának, a Microsoft vezérigazgatójának jelent majd. A tervek szerint még idén lezárják a tranzakciót. A hírre 48 százalékot ugrott a LinkedIn részvényárfolyama. A Microsoft részvényeinek értéke ugyanakkor 5,2 százalékkal esett még a tőzsdenyitás előtti kereskedésben a hír bejelentése után.

 

 

A LinkedIn a világ legnagyobb, kifejezetten üzleti kapcsolatokat mutató közösségi oldala. A felhasználók itt nem egyszerűen személyes ismeretség, hanem inkább céges kötődés alapján ismerősei egymásnak. A cég már évek óta folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, újabb és újabb funkciókkal bővítve azokat. Az elmúlt egy évben a mobilalkalmazásuk is használhatóvá vált, miután bemutatták annak egy új verzióját.

A közösségi oldalnak több mint 433 millió felhasználója van évente. Havonta 105 millió egyedi látogatójuk van, ami kilencszázalékos éves növekedést mutat. Ennél jóval nagyobb a mobilalkalmazás növekedése, 49 százalékkal többen használják most, mint egy éve.

 

 

Forrás: www.digitalhungary.hu

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.

Tanfolyami naptár