Vissza

A Női vezető – a női vezetés 7 forrása

 

A Női vezető – a női vezetés 7 forrása

A Számalk Zrt. „exclusive” tréning sorozata

 

A Számalk Zrt. trénerei, Pál Adrienn és Kállai Judit hívták életre azt a női vezetői tréning sorozatot, aminek forrása-az eredetileg érzelmi intelligencia alapú-Cloude Steiner vezetői modellje.

„Ő az, aki által a munkatársak megtapasztalhatják a kompetencia és a haladás jutalmazó hatásait.A motivált vezető, az, aki az intelligencia szempontrendszereit is figyelembe véve dönt”(Kenneth Thomas).

A „vezetői befolyás” hét forrása (Cloude Steiner):

A modell alapja, hogy a vezetőben optimálisan működő források garantálják, hogy a vezető hiteles lesz, tekintélyre tesz szert munkatársai körében – így követni fogják. Ha azonban a hét forrás közül bármelyik túl vagy alul működik, az elcsúszásokhoz vezet a vezetői tekintélyben.

1.Stabilitás–a vezető bízik saját erőforrásaiban. A változásokhoz rugalmasan alkalmazkodik. Hatékony stratégiákat alkalmaz.

2.Szenvedély–a harmonikus –nem megszállott– szenvedélyű vezető, akiigyekszik a munkavállaló részére pozitív, motiváló környezetet teremteni.  Belső ösztönzőerő vezérli.

3.Kontroll–ami jelenti a megfelelő irányítást, amivel optimálisan és rugalmasan tartja vezetőként a struktúrát, vagyis azt a keretrendszert, amiben megállapodott a munkatásaival. A fokozatos bizalom kiépítésével a szervezeti produktivitást növeli.

4.A szeretet–a vezető magas érzelmi intelligencia szintjén, jó önképpel és önbizalommalkezeli munka kapcsolatait. Megértő és kreatív hozzáállásával motiválttá teszi munkatársait.

5.Kommunikáció– fontos a női vezető számára a releváns és hiteles asszertív kommunikáció. Kitérve az ismeretek megfelelő átadására és az esetleges konfliktuskezelésre.

6.Tudás –alapja a négy tudásforrás: a tudomány, az intuíció, a bölcsesség és vízió.Mindezek együttes működése sugallja a bölcsességet, amivel víziónkat látni és láttatni vagyunk képesek másokkal is vezetőként.

7.Magasabb cél–Ami folyamatosan látható mindenki számára a vezető által. A munkatársakkal közös siker kulcsa a szinergia,a folyamatos és eredményes együttműködés a csapatban. A vezetővel, aki optimálisan „működteti” ezt a készséget és tisztában van azzal, hogy ő és csapata egy nagyobb csapat része. Ösztönözve kollégáit a szélesebb körű együttműködésre.

Miután a résztvevők közösen, saját tapasztalataikból merítve összegyűjtik a túl-, és alulműködés tipikus tüneteit, nem csupán önreflexiót gyakorolnak, de megtapasztalják más benyomásait is. Ezután kapnak oly gazdag eszköztárt az egyes források ideális működtetéséhez, hogy azok közül mindenki kiválaszthatja azt, ami a személyiségéhez leginkább passzol.

Mit nyújt a program a Cégek számára?

Elkötelezett, erős belső motivációval bíró, a változásokhoz gyorsan alkalmazkodó és dönteni képes vezetőket. A Steiner modell zseniális lehetőség – nem csupán női – a vezetők számára, hogy áttekintsék mind azt az eszköztárat, amivel egy jó vezetőnek rendelkeznie kell.

A program az IQ, az EQ és az SQ szempontrendszereit is figyelembe veszi a képességek fejlesztésében. Kitér mindhárom kompetencia fejlesztésére is, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a vezető számára is örömforrás legyen a munka.

 

Miérthangsúlyos a női vezetők képzése?

A korábban a férfiak által irányított területekenegyre inkább megjelennek a nők. Míg a vezetői eszköztár a korábbiakhoz igazodva inkább férfi központú volt, e programban olyan források jelennek meg, amelyek segítenek a nőknek egy új, valójában a sajáteszköztárat életre hívni.

A tréning folyamata nem csupán a tapasztalatcserét, de közös ötletek kidolgozását és új munkamódszerek kialakítását teszi lehetővé.Az összetartozás érzése megteremtődik a csoportban, ahol növekedhet az esélye annak, hogy a kollégák a továbbiakban is egymáshoz forduljanak szakmai támogatásért.

A vezetői tréningek fő célja, hogy a résztvevők–biztonságos légkörben– olyan eszközöket kapjanak, amivel munkatársaik felé növelhetik a kiszámíthatóságot, a munkahelyhez való kötődést. A Steinerimodell fókuszában; a kognitív szükségletek, – mint például a tudásvágy,  – az esztétikai szükségletek, – mint a rendszeretet – vagy az önmegvalósítás szükségleteikerülnek előtérbe, abba az irányba mutatva, hogy feltárjuk a bennünk lévő lehetőségeket és erőforrásokat.


Bemutatjuk a program trénereit

Pál Adrienn Senior tréner, coach 

1998 óta dolgozom a felnőttoktatásban, ezzel párhuzamosan 10 év üzleti tapasztalatot szereztem értékesítésben. Végzettségemet tekintve Felnőttképzési és művelődési menedzser és angol, nyelv és irodalom szakos bölcsész vagyok. 15 év készségfejlesztő tréner és 7 év coaching tapasztalattal rendelkezem. Trénerként hozzávetőlegesen 60, többségében multinacionális cégnél kb. 1400 képzési napot tartottam különböző célcsoportoknak, pályakezdőktől nemzetközi felsővezetőkig, valamint szakterületemhez kapcsolódóan egyéni és team coaching folyamatokat vezetek angol és magyar nyelven. Szakterületemnek egyrészt a személyes tudatosság és hatékonyság növelését tartom (önismeret, kommunikáció, stressz-és konfliktuskezelés, időgazdálkodás, reziliencia), másrészt az üzleti és munkahelyi készségek fejlesztésében is aktívan dolgozom (vezetőképzés, tárgyalástechnika, prezentációs technikák, ügyfélkapcsolati kommunikáció).

Kállai Judit Senior Tréner, coach

Nagyjából 2000 óta foglalkozom kommunikációval és még régebben emberekkel. A tömegkommunikációban kezdtem, majd PR területen dolgoztam, végül a tréneri pálya megtalálása előtt egy állami óriás cég kommunikációs vezetője lettem. Bejártam a teljes cég-spektrumot, így tapasztalatom van több ezer, néhány száz fős és csak néhány munkatársat foglalkoztató szervezetek belső életében is.Ma trénerként, coachként szenvedélyem a munkám, hogy segítsek magánszemélyeket, cégeket eredményességük és kiegyensúlyozottságuk növelésében. Tapasztalatommal és most is folyamatosan fejlesztett szakmai tudásommal közel 10.000 óra sikeres tréninget tartottam, több mint 5.000 óra szervezetfejlesztési projektben vettem részt és több mint 100 ügyfélnek segítettem kiegyensúlyozottságuk növelésében, sikereik gyarapításában.

 

A két tréner, Adrienn és Judit számára a program szerelemgyerek.

 

Bauer  Andrea

ARTVOICE diagnosztika

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.

Tanfolyami naptár