Vissza

Ennyi ideig érdemes használnia az iPhone-ját – az Apple szerint

 

Az Apple eszközei nem tartoznak az olcsó készülékek közé, érthető, ha sokáig ragaszkodnak hozzájuk. De az is érthető, hogy az Apple ezt másképp szeretné.


Ha valaki egy almás logóval díszített készülékhez jut, az – az eszköz ára miatt – hosszabb kapcsolatra rendezkedik be, azonban az Apple ezt másképp látja, és meg is határozta a telefonok, tabletek, számítógépek életciklusát.

 

Ezt azonban jól elrejtette a cég honlapján, a FAQ (gyakran ismételt kérdések) környezetre vonatkozó részénél. Ebben az szerepel, hogy első tulajdonost és napi használatot feltételezve az OS X és a tvOS eszközöknél négy év, az iOS-eseknél, illetve a WatchOS-eseknél három év az optimális használati idő.

 

 

Másként fogalmazva, az Apple arra számít, hogy a Macek tulajdonosai négyévente, az iPadeké, iPhone-oké, Apple Watchoké három évente fognak újabb modellt vásárolni.

A tények azért ellentmondanak ennek, hiszen egy iPhone 5-ös, ami a fenti érvelés szerint már cserére érett, ma is a jobb telefonok közé számít, és nagyon sokan használnak most is iPad 2-t, nem is beszélve a Macek és MacBookok gazdáiról. Lehet, hogy nem kellene ennyire jóra csinálni ezeket az eszközöket?

 

 

forrás: hvg.hu

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.