Vissza

Ilyen izgalmas iOS 10 koncepció

 

Ezt hozhatja az iOS 10

Egyre többet hallani az iOS 10-ről, amelynek bétája nagy valószínűséggel az Apple idei fejlesztői konferenciáján, a júniusi WWDC-n jelenik meg, míg a végső változatra őszig kell várni, és akkor feltehetően az iPhone 7-tel együtt fog bemutatkozni. Ez a menetrend egyébként kezd megszokott lenni az Apple-nél, és a két időpont közötti néhány hónap alatt kiderülhetnek az új operációs rendszer hibái, és további funkciók kerülhetnek bele.

Az iOS 10, mint minden újabb változat, sok ínyencséget hozhat magával, javíthatja a felhasználói élményt. Az egyik legfontosabb újdonság lehet a nem használt appok elrejtésének lehetősége. Egyetlen új iOS-verzió sem lehet teljes új hangulatjelek nélkül. Az Apple és a Unicode konzorcium együttműködésének köszönhetően 74 új emoji érkezik majd az iOS 10-zel, olyanok, mint a bacon vagy a croissant (könnyű lesz majd tudatni, mit is reggeliztünk), az avokádó, a kacsa, a rókapofa vagy a nevető cowboy-arc. 

 

 

Az Apple Photos alkalmazása is kap majd egy jó kis ráncfelvarrást, állítólag visszakerülnek bele kedvelt funkciók az előd iPhoto appból. Például egy olyan eszköz, amellyel közvetlenül az appon belül lehet szerkeszteni egy kép Exif adatait. De arra is lehetőség kínálkozik majd, hogy egy kép bizonyos részét szerkesszük csak, és azt is az appon belül. Van, aki szerint nagy esélí van arra, hogy arcfelismerés is bekerülhet, és ez már csak azért sem lehetetlen, mert a Mac-alapú Photos app képes felismerni az arcokat a felhasználó könyvtárában. Az is jó lenne, ha az iPhone-nal lőtt fotók azonnal az iCloudba kerülhetnének.

A jól értesültek szerint a Control Centert is újragondolhatják, és ha őszinték vagyunk, akkor elmondható, ez már valóban nagyon időszerű Jó lenne például, ha ki-ki maga határozhatná meg, milyen appokat, szolgáltatásokat szeretne könnyen elérni innen.

Új funkciónak ígérkezik az iCloud hangposta (iCloud Voicemail) is. Az Apple állítólag már teszteli azt az új funkciót, amelyben a felhasználó helyett a Siri beszélne a hívó féllel, és elvezetné őt az iCloud hangpostához. A postafiók anyagai pedig akár olvashatóak is lehetnének.


Egy izgalmas iOS 10 koncepció videó 

Cult of Mac rátalált egy videóra, amelyet Apple-rajongók készítettek: elképzelték, milyen lehet(ne) az iOS 10. Informatív widgetek jönnének a zárolt képernyőre, különféle színűre lennének beállíthatók az értesítések, hogy azonnal látni lehessen az eredetűket, illetve a felhasználó gyorsan változtathatná az iOS színeit is. Láthatunk a videón felhasználói felület változásokat és egy új multitasking képernyőt is. 

 

 

Forrás: hvg.hu

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.

Tanfolyami naptár