Vissza

Lary Page valóra váltja a Star Wars álmait

 

A hírt a Bloomberg hírügynökséghez tartozó BusinessWeek tette közzé ma, akik meg nem nevezett belső forrásokra hivatkoznak. A portál úgy tudja, hogy Page már 2010-ben elindította a projektet, és létre is hívott egy, az üzleti világ elől eltitkolt startupot is ennek menedzselésére, aZee.Aero nevű vállalkozást.

A tudósítás szerint a százmillió valószínűleg messze alatta marad annak az összegnek, melyet a milliárdos Larry Page erre a projektre áldozott a saját vagyonából, mivel a kaliforniai központú, bázisát a Google központjától nem messze fenntartó Zee.Aero jelenleg közel 150 főt foglalkoztat. A vezérigazgató határozottan tagadta, hogy a fejlesztésnek és a vállalkozásnak köze lenne a Google-hoz, újságírói megkeresésre állítása szerint ez az ő magánvállalkozása.

 

repülő autó

 

A riport még ezek után is hoz újdonságot: úgy tudják, hogy Page hasonló céllal egy második startupot is megalapított Kitty Hawk néven, mely a Zee.Aerótól függetlenül működik.

A források arról is beszámoltak, hogy a fejlesztés már előre jár, a Zee.Aero létrehozott két prototípust, és az elektromos meghajtású járműveket már tesztelik is. A titkolózást bizonyítja, hogy a Zee.Aero a honlapján szinte semmilyen részletet nem oszt meg az oda látogatóval, csak annyit írnak, hogy egy innovatív közlekedési módon dolgoznak.

 

 

 

 

A „repülő autó” egyébként megnevezésként eufemizmus: a leírásokból arra lehet következtetni, hogy egy olyan járműről van szó, melyet leginkább a Star Wars egyes részleteiből ismerhetünk: egy olyan gép, mely képes helyből fel- és leszállni, és amely az autó és a repülőgép keresztezésének tűnik.

A Bloomberg szerint a Kitty Hawk ettől kissé eltérő projekten dolgozik, ők ugyanis egy olyan járművet fejlesztenek, melyben a ma már széles körben elterjedt quadrocopter drónok egy nagyobb, személyszállításra is alkalmas verzióját kívánják megalkotni. Page e vállalkozás irányítójának megnyerte a híres Google X, a speciális Google-fejlesztések kutatásával foglalkozó részleg alapítóját.

 

Forrás: www.itcafe.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.

Tanfolyami naptár