Vissza

Megjelent az új VMware vSphere 6.5 – Te már ismered?

Ezen érdekes funkció mellett még számos újdonság is bekerült a 6.5-ös vSphere verzióba:
  • VMware vCenter Server® Appliance – A Linuxos vCenter verzió immár többet tud, mint a Windows-on futó társa. Többek között például egy beépített HA cluster funkciót tudunk rajta aktiválni, amely hatására saját magáról készít klónt és állít be az éles vCenter és a klón között egy magas rendelkezésre állást biztosító funkciót. Emellett pedig beépített mentés és visszaállítási lehetőség is bekerült a készülékbe. Szintén hasznos változtatás, hogy a Linuxos készülékben immár integráltan megtaláljuk a VMware Update Manager komponenst is - nincs szükség innentől Windows szerverre ehhez az alkalmazáshoz sem.
  • vCenter Server Migration Tool – Azon ügyfelek, akik szeretnék lecserélni a Windows alapon futó vCenter-t a Linuxos változatra, örömmel fogadhatják az új migrációs eszköz hírét. Ez a kiegészítés ugyanis képes már a két platform között is migrálni és frissíteni egyszerre.
  • vSphere Client – a régi vSphere Client-nek sajnos búcsút inthetünk a 6.5-ban, azonban jó hír, hogy ugyanezzel a néven egy újra írt, HTML5 alapú, webes GUI is elérhető már. A régi Web Client továbbra is elérhető marad természetesen (amely kisebb változásokon esett át), de emellett az új kliens alkalmazás is használható.
  • Biztonság – Az új verzió rengeteg új biztonsági funkcióval rendelkezik. Használhatunk immár a Secure Boot-ot megkövetelő Operációs Rendszereket; lehetőség nyílik virtuális gépek titkosítására, illetve a vMotion használatakor a hálózaton átmenő meglehetősen szenzitív adatok titkosítására is.
  • VMFS6 - Az új file rendszer leghasznosabb újdonsága az automatikus UNMAP funkció, amely képes a tároló szintű THIN LUN-ok automatikusan méret-optimalizálására.
  • vSphere Predictive HA - A 6.5-ben eddig példa nélküli védelmet kaphatnak a virtuális gépeink. A Predictive HA képes a fizikai szervereknél jelentkező, de szerver szintű leállást nem okozó hardware meghibásodások esetén előre felkészülni egy várható leállásra. Ha például megszűnik a betáp redundancia, hálózati vagy tároló kapcsolatok sérülnek, illetve a szerver hőmérséklet abnormális szintre emelkedik a vSphere HA vMotion segítségével átmozgatja a virtuális gépeket, ezzel felkészülve és egyszerűen lekezelve a várható leállást.
Szeretnéd elsajátítani a 6.5-ös verzió újításait? Gyere el a VMware vSphere: What's New [V5.5 to V6.5] képzésére és ismerd meg a rendszer fejlesztéseit a legjobb szakemberektől!

Időpont: 2017-01-20 és 2017-01-27

Légy naprakész és válts 6.5-re!

 

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.

Tanfolyami naptár