Vissza

Megnyitotta a Xamarin SDK forráskódját a Microsoft

 

A Microsoft által még az év elején felvásárolt Xamarin szerdán bejelentette, hogy hivatalosan is átadta a Xamarin SDK Android, Mac és iOS alá elérhető kiadásának forrását a .NET Foundation számára. A Xamarin ezekhez a platformokhoz kapcsolódó könyvtárainak, parancssori eszközeinek, valamint Xamarin.Forms keretrendszerének forráskódja így bárki számára hozzáférhetővé vált.

Bár a források megnyitását a Microsoft már a múlt hónap végén megrendezett BUILD konferencián bejelentette, ennek első körére csak most került sor. A források ugyanazon a MIT licenc alatt érhetők el, amik alatt az új, nyílt forrású .NET is licencelésre kerül, és ami a kódok zárt forrású projektekben történő felhasználását is lehetővé teszi.

A forrás kiadásával együtt a Xamarin bejelentette egy új weboldal elindítását is, ami a továbbiakban a cég nyílt forrású törekvéseinek gyűjtőlapját fogja képezni. Az open.xamarin.com-on keresztül nem csak a források lesznek elérhetők, de itt lehet majd tájékozódni a fejlesztésben történő részvétel lehetőségeiről, és ez lesz az otthona az egyes projektek közé szerveződő nyílt forrású közösségeknek is.


Ajánlott képzések

Developing ASP.NET MVC 4 Web Applications

Az ASP.NET MVC ismertetése és web form-okkal való összehasonlítása megteremti annak az alapját, hogy a fejlesztők könnyen eldönthessék a programozáshoz használandó legjobb megoldást. A tanfolyam felkészíti a hallgatókat a 70-486 számú vizsgára is.

Tovább

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.

Tanfolyami naptár