Vissza

Microsoft felhőmegoldások a közjó szolgálatában már Magyarországon is

Microsoft jótékonyság

 

Május 31-től hazánkban is elérhető vált a program, amelynek köszönhetően a Microsoft Philanthrophies világszerte, piaci értéken számolva, összesen 1 milliárd dollár értékű felhőszolgáltatást ajánlott fel a non-profit szférában működő szervezeteknek és egyetemeknek.


A felajánlás három területre fókuszál: felhőszolgáltatást biztosít civil szervezeteknek, egyetemi kutatóknak, valamint segíti az internethozzáférés nehézségeinek leküzdését. A kezdeményezésnek köszönhetően eddig több mint 70 000 szervezet számára vált elérhetővé számos Microsoft szolgáltatás, úgy, mint az Office 365, a Power BI és az Enterprise Mobility. Ezekhez, illetve hamarosan az Azure-hoz juthatnak hozzá a magyarországi civil szervezetek is ezen a weboldalon: https://www.microsoft.com/nonprofits

 

A Microsoft a felhőszolgáltatásai rendelkezésre bocsátásával támogatja a közjóért elkötelezett szervezeteket az egész világon. Ma ez a technológia formálja át a világunkat. A mostani kezdeményezés keretében több mint 70 000 szervezetnek szeretnénk hozzáférést biztosítani ehhez a technológiához, amely segítségükre lesz a társadalmi problémák megoldásában. Végeredményben, a felhőtechnológia révén jobb életfeltételeket biztosíthatnak és előmozdíthatják a fejlődést mindenütt a világon” – nyilatkozta Satya Nadella, a vállalat vezérigazgatója.

 

Bátor tábor alapítvány

 

Többek között a Bátor Tábor Alapítvány és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is olyan hazai szervezetek, amelyek már Microsoft megoldások segítségével erősítik társadalmi hatásukat. Az idén huszonöt éves Ökumenikus Segélyszervezetnél 2014 tavaszán kezdtek el azon gondolkodni, hogyan lehetne túllépni az egyre több sort és oszlopot tartalmazó „párhuzamos Excelek” korszakán és egy olyan ügyfélkapcsolat-kezelői rendszer alapozni a működést, amelyben az adatok gombnyomásra, ráadásul tetszőleges szempont szerint összerendezhetők. A karitatív szervezet képviselői ekkkor találkoztak a Microsoft Nonprofit Programmal, amelynek keretében a vállalat a hazai civil szervezetek számára is térítésmentesen teszi hozzáférhetővé a Microsoft Dynamics nevű CRM-rendszert.

 

„A Microsoft Nonprofit program önmagában is nagyvonalú gesztus, de be kell vallanom, hogy a támogatás erejét akkor érkeztük meg igazán, amikor a Microsoft több millió forintnyi munkaórát és szakértői tudást adományozott nekünk, hogy ezt a bizonyos testre szabást elvégezhessük. Nem túlzás azt állítani, hogy a Segélyszervezet egyedi igényeire szabott Dynamics jelentősebb és tartósabb támogatást jelent a munkánkban, mintha ugyanezt az összeget pénzadományként kaptuk volna meg. A karitatív szervezetek esetében talán ez a leghatékonyabb módja a támogatásnak” – mondta el a kezdeményezésről Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

 

A Bátor Tábor Alapítvány a CRM-rendszer mellett Office 365-öt is használ. A szervezetnek levelezés megújítására azért volt szüksége, mert a működés első időszakában használt rendszerek nem tudtak lépést tartani az alapítvány fejlődésével és az egyre összetettebb felhasználói igényekkel. „A CivilTech kezdeményezés keretén belül a piaci ár 10%-áért kaptuk meg a Microsoft Magyarországtól az Office 365-öt és térítésmentesen a CRM rendszert. Ahhoz pedig, hogy a három önálló adatbázisból egy integrált, de egymástól függetlenül működő rendszercsoportot hozzunk létre, még kétmillió forintnyi szakmai támogatást is. Ez óriási segítség volt a számunkra” – fejtette ki Tóth Kata, a Bátor Tábor adományszervezési igazgatója.

 

 

 

 

 

 

forrás: microsoft.com

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.

Tanfolyami naptár