Vissza

Sportos életmód újévi fogadalomként – A cégeknek is megéri a fitt dolgozó

Hamarosan itt a szilveszter, ami egyenlő a nagy fogadalmak éjszakájával. Az „alapfogadalmak” közé tartozik a sportos életmód is, amit legtöbbször a rögtönzött konditerem bérlet vásárlása után a februári „majd következő héten” követ. Pedig a munkáltatóknak megéri dolgozói egészséges életmódját támogatni. Ez pedig a szemléletváltással kezdődik! 

 

Bár Magyarország igencsak hátul kullog az egészségtudatosság kérdésében és Európában vezetjük az elhízási statisztikákat, vannak munkahelyek és cégek, amelyek odafigyelnek a munkavállalók egészségére. Erre persze gazdaságilag is jó okuk van, hiszen így például akár felére csökkenthető a betegszabadságok száma.

 

Ha egy cég sportolási programokat, lehetőségeket nyújt a dolgozóknak, akkor akár a felére is csökkenthető a hiányzás a munkából. A 2014-es OECD felmérés adatai szerint komoly szükség van a munkahelyi egészségfejlesztésre, mert Magyarország a legkevésbé egészségtudatos országok közé tartozik. A Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa szerint a munkaadók szemléletével van a legnagyobb gond, amelyek többségében pluszkiadásnak vagy jutalomnak gondolják a dolgozók egészségének, aktívabb életmódjának támogatását.

 

Magyarországon mindössze a munkavállalók 36 százaléka számolt be arról, hogy munkaadója támogatja a sportolást. Országos átlagban egy munkavállalóra átlagosan 8 nap hiányzás jut. Ez a sportolási lehetőségek következtében egyes cégeknél például 3,9 napra csökkent.

 

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.

Tanfolyami naptár