Vissza

Unja, hogy a Microsoft önre erőlteti a Windows 10-et? Így kapcsolhatja ki az idegesítő értesítéseket


Igen határozott elképzelést vázolt fel nemrég a Microsoft annak kapcsán, hogy mit szeretnének elérni a tavaly nyáron megjelent új operációs rendszerrel. A redmondi cég arra törekszik, hogy 2017-ben már 1 milliárd gépen legyen ott a Windows 10, és ezért szó szerint mindent meg is tesznek. A Windows 7 és 8 felhasználói folyamatosan kapják a frissítésre buzdító értesítéseket, ami meglehetősen idegesíti a felhasználókat, azt ugyanis nem lehet kikapcsolni.

 

windows10

 a kép forrása: http://blog.bix2.hu

 

A Microsoft azonban nem szeretné, ha a dolog a felhasználói élmény rovására menne, ezért segítséget nyújt abban, hogy a felhasználó maga kapcsolja ki a buzdító üzeneteket. A Microsoft saját weboldalán közölte a megoldást, ami első ránézésre elég bonyolultnak tűnik, ám a végrehajtáshoz szerencsére adtak némi segítséget. A cég szakemberei ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy ha a felhasználó nem biztos a dolgában, inkább ne hajtsa végre az alábbi beállításokat, vagy kérjen meg egy olyasvalakit, ezt el tudja végezni. Fontos továbbá, hogy a változtatást nem minden 7 és 8.1 rendszerben lehet végrehajtani, hogy melyekben igen, azt ebben a listában lehet megnézni.

 

Első lépésként a Start menüre kattintva a keresőmezőbe kell begépelni a regedit szót, majd entert ütni. A Beállításszerkesztő bal oldalában a HK_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\Gwx útvonalat kell megkeresni, majd a panel jobb oldalán a jobb egérgombbal egy új Duplaszót kell létrehozni. Ennek a
DisableGwx nevet adjuk, az érték mezőbe pedig 1-et írjunk. Ha az megvan, azzal sikerült eltüntetni a tálcáról az ikont, ami a Windows 10-re való frissítést ajánlotta.

 

foráss: www.hvg.hu

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.

Tanfolyami naptár