Vissza

Egyre gyorsabban növekszik az informatikushiány

 

Magyarország mára egyike azon országoknak, ahol az informatikushiány komoly méreteket ölt és még a legelszántabb fejvadászok szerint is igen nagy kihívás a szakmában járatos emberek felkutatása. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség a hazai informatikus- és IT-mérnökképzés problémáinak vizsgálatára rendelt felmérése szerint nem kevesebb, mint 22 ezer szakember hiányzik, amelyből a fejlesztők aránya is kiemelkedően magas.

 

A Számalk Training a fentieket figyelembe véve saját felmérésbe fogott és megkereste azon nagyvállalatokat, szakmai fórumokat és magánembereket, akik érintettek a web-, és alkalmazásfejlesztés területén. A begyűjtött információkat feldolgozva megalkotott egy olyan oktatási csomagot, amellyel a kellően elszánt, piacképes ismereteket birtokolni vágyó magánszemélyek részére nem csak a szükséges szakmai képzést nyújtja, hanem a lehetőséget is, hogy a program sikeres befejezésével a szakmában el is tudjon helyezkedni.

 

A Számalk Recruitment program azoknak igyekszik segíteni, akik a jövőben fejlesztőként kívánnak érvényesülni. Segítségével egy felmérést követően minden jelentkező a képességei és személyisége alapján leginkább megfelelő területen képezheti magát. Megismerkedhet a legújabb fejlesztési módszerekkel, felépítheti soft-skill képességeit, hatékonyabbá teheti kommunikációját és összességében piacképes ismeretekre tehet szert. A képzés során a hallgatók elsajátíthatják az infrastruktúra alapismeretek, az agilis módszertant, az adatbázis és menedzsment ismereteket valamint a fejlesztői keretrendszerek alapjait. Megismerkednek a JAVA, .NET és C# fejlesztői nyelvekkel, a HTML, CSS, JavaScript, JQuery és a tesztelési módszertanok részleteivel is.

 

A toborzó program elindításával a Számalk nem titkolt célja, hogy erejéhez mérten hozzájáruljon a növekvő informatikushiány leküzdéséhez.

 

Az informatikushiány kihívásairól szóló cikk mellett további érdekes tartalmakat olvashat magazinunk, a Training Bulletin első számában is.

 

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.

Tanfolyami naptár