Vissza

„Színház az egész világ!”

„Színház az egész világ!”

Kód: SZÍNHÁZ
szinhaz.jpg
Időtartam:3-7 óra
Érdeklődjön
Kérdésem van!
Képzési forma
Egyedi igények szerint
Képzés nyelve
magyar

A játék leírása:

  • A résztvevők 10-20 fős csoportban egy rövid színdarabot írnak meg és tanulnak be a próbák folyamán, majd jelmezekbe beöltözve előadják a másik csapatnak. A darab sikerességét színház pedagógusokkal és jelmezekkel segítjük. A csoportos színházi játékot úgynevezett. vásári képmutogató stílusban könnyen és gyorsan össze lehet próbálni, melynek eredményeképp egy erős, intenzív színházi jellegű előadást láthatnak majd a nézők.

A játék célja

A képmutogató módszer nagy előnye, hogy lehetőséget ad a csoportos alkotási folyamatra, illetve az introvertált munkatársak is nagy biztonsággal lehetnek jelen a színházi előadásban. A témakörök változatosak, azokat előzetes egyeztetés során érdemes kiválasztani. Például: drámai művek, mesék, munkahelyi témák. A témák természetesen stílusukban is variálhatók, játszható a leendő előadás népszínművek stílusában, mozgásszínházi stílusban, némajátékban akár burleszkben.

A játék megvalósítása

Ebben a feladatban az egész csapat munkájára szükség van, mint ahogy egy színházban is. Itt minden kolléga megtalálja a saját személyiségének megfelelő tevékenységet. Néhányan forgatókönyv és szövegíróként dolgoznak, van, aki a díszleteket tervezi és építi, van, aki sminkel vagy öltöztet, van, aki rendez és van, aki színészként játszik. A cél, hogy egy színpadi produkciót alkosson a társaság, amely az összes többi kolléga tetszését elnyeri. A produkciót jelmezekkel és színház pedagógusokkal segítjük. A 2-4 órás próbafolyamat után egy rövid 8-15 perces előadást adnak elő a csapatok, a nézők pedig, mint egy rendes színházban a nézőtérről tekintik meg az előadást.

Létszám:

20- 120 fő-ig

A tervezett időtartam:

3-6 óra

Hírlevél feliratkozás

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom, feliratkozom a Számalk hírlevelére.