Vizsgák

Tegyen szert hasznosítható tudásra a lehető legmagasabb minőségben Közép-Európa egyik legnagyobb magán-oktatási intézményében, majd tegye próbára újonnan szerzett ismereteit a SZÁMALK Zrt. helyszínén biztosított vizsgáinkon!

 • 1
Vissza

Vizsgainformációk

Kedves Vizsgázóink!

 

        
 

 1. Mikor vannak szabad vizsgaidőpontok? Mi a jelentkezési határidő?

Vizsgázóinkat a szabad helyek függvényében munkanapokon általában 10 és 13 órás kezdéssel tudjuk fogadni. Szabad helyeink létszámfüggőek. Időpont egyeztetés céljából érdemes legalább 1 héttel korábban érdeklődni! Kérjük, hogy a jelentkezési lapot legkésőbb a vizsga megkezdése előtt két munkanappal (48 órával) korábban küldje el.

2. Mennyibe kerül a vizsga és mennyi ideig tart?

Vizsgáink árát a vizsgaregisztráció napján érvényes – és a nemzetközi vizsgaközpontok által meghatározott - árak alapján tudjuk biztosítani.

Aktuális árainkról érdeklődjön az exam@szamalk.hu email címen.


Amennyiben az ajánlatunkban megadott, vagy az általunk meghirdetett vizsgák díja a nemzetközi vizsgaközpontok által, az ajánlat és a vizsgaregisztráció időpontja között változtatásra kerül, úgy a vizsgaregisztráció visszaigazolásában azt érvényesítjük.

A vizsgák a gyártó által meghatározott időtartamúak, jellemzően 1,5 és 4 óra közötti idő áll rendelkezésre.

(Az alábbi adatok tájékoztató jellegűek)

Pearson VUE vizsgaközponton keresztül:

 • CIMA vizsgák: 195 perc
 • Cisco vizsgák: 140 perc-170 perc
 • Citrix 1Y0-200, 1Y0-300, 1Y0-400 vizsgák: 170-215 perc
 • CompTIA 220-801, 220-802 vizsgák: 135 perc
 • EMC (E20-...) vizsgák: 90-120 perc
 • EXIN ITIL-F: 60 perc
 • HP (HP0-S..) vizsgák: 105-120 perc
 • IBM (C4040-...) vizsgák: 90 perc
 • Juniper (JN0-...) vizsgák: 120 perc
 • Microsoft vizsgák: 150- 240 perc
 • NetApp vizsgák: 150-240 perc
 • Object Management OMG-OCUP2-FOUND100: 120 perc
 • Oracle vizsgák (1Z0-...): 90 perc - 150 perc
 • Pivotal SpringEIwSCertV1.0: 90 perc
 • Riverbed 101-01: 90 perc
 • VMware (VCP 510 és VCP 550): 135 perc
 • Zend Technologies 200-550: 90 perc

3. Milyen fizetési feltételekkel vizsgázhatok? Mi az a vizsgakupon, hogyan juthatok hozzá? Hogy használhatom fel a vizsgakuponomat (voucher)?

A vizsgadíj kiegyenlítését elsősorban átutalással tudjuk fogadni:

 • magánszemélyek számára előre utalással
 • cégek számára 8 napos átutalással (egyeztetés alapján)
 • voucherrel (vizsgakupon) részben vagy egészben (ebben az esetben a voucher száma, azonosítója szükséges és az, hogy a vizsgaközpont elektronikus rendszere visszaigazolja annak felhasználhatóságát)
 • kedvezmények felhasználásával (partnercég, tanfolyami vagy tagsággal járó kedvezmények)

A fentiek alapján kérem, időben jelezze vizsgázási szándékát annak érdekében, hogy a kívánt időpontban történhessen meg a vizsga.

A vizsgakupon (voucher) a gyártók által valamilyen egyéb termék vagy szolgáltatás igénybevétele mellett felajánlott kedvezményes vagy ingyenes lehetőség, amelyet a vizsgaközpontokban lehet beváltani, az adott gyártó által szponzorált vizsgákra.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a voucher-t vagy bármilyen kedvezményt csak akkor áll módunkban elfogadni, ha azt a jelentkezéskor előre közlik a jelentkezési lap erre vonatkozó részén!

Utólagos érvényesítésre nincsen lehetőség.

4. Hogyan és hol tudok jelentkezni a vizsgára?

Előzetes időpont egyeztetést követően a honlapunkon található jelentkezési lap (Jelentkezés vizsgára menüpont) kitöltésével. Időpontot telefonon, vagy e-mailen szükséges egyeztetni.

email: exam##kukac##szamalk.hu

Kérjük, hogy jelentkezéskor olyan telefonszámot és e-mail címet adjon meg, amelyen elérhető és értesíthető esetleges további adatbekérés, illetve egyeztetés céljából (váratlan esemény bekövetkezésekor)!

A jelentkezési lap elküldése az általános feltételek és az adatvédelmi nyilatkozat elfogadását jelenti, melyben kötelezettséget vállal arra, hogy a regisztráció után küldött hivatalos visszaigazolást követően a megküldött számla ellenértékét határidőig kiegyenlíti és tudomásul veszi a Pearson VUE, valamint a gyártók adatvédelmi és –kezelési szabályzatát.

A jelentkezést minden esetben visszaigazoljuk, majd a regisztrációt hivatalos visszaigazolásban erősítjük meg. Maga a regisztráció általában a vizsga napját megelőző 24-48 órában történik.

5. Mi az a VUE kliens azonosító?

A vizsgaközpont azonosító számok segítségével tartja nyilván a vizsgázókat és a vizsgákat. A VUE ID kilenc számjegyből áll (pl. 223456789). Ezt az első regisztráció során automatikusan generálja a rendszer. Ezek után a vizsga regisztrációja során vagy a Learning oldali regisztrációval - melyet a vizsgázó hoz létre - a Kliensek (pl. Cisco, ORACLE, EXIN ...) is adnak egy egyedi azonosító számot, amelyen a vizsgázók egyes vizsgáit nyilván tartják. A kliensazonosító (Client ID) formátuma változó (pl. Cisco ID: CSCO12345678, Microsoft: MS0123456789). Ennek segítségével a gyártó webes felületén bármikor ellenőrizheti, hogy aktuálisan milyen vizsgákkal és minősítésekkel rendelkezik.

A további vizsgákra való jelentkezéskor, kérjük, tüntesse fel az első alkalommal kapott azonosítóját.

6. Mit tegyek, ha nem találom az azonosítómat (ID)?

Ebben az esetben kérjük, hogy a jelentkezési lapon egyértelműen tüntesse fel, hogy már vizsgázott. Fontos, hogy az első vizsgánál regisztrált adatoknak megfelelően töltse ki a Jelentkezési lapon a Név, Telefonszám, E-mail cím, Cégnév mezőknél.

7. Milyen nyelven érhetőek el a vizsgák? Lehet magyar nyelven is vizsgázni? Kapok-e több időt, ha az angol nem az anyanyelvem?

Minden esetben a gyártó határozza meg, hogy milyen nyelveken tehetőek le az egyes vizsgák az angol nyelven kívül.
Nem angol anyanyelvűek számára egyes gyártók esetében a vizsgázó részére rendelkezésre álló idő automatikusan hosszabb, átlagosan 30 perccel. A rendelkezésre álló idővel kapcsolatban minden esetben a gyártó honlapján aktuális információk az irányadóak.

8. Mit vigyek magammal? Mit használhatok vizsgázás közben? Mire számíthatok a vizsga alatt?

Kérjük, hogy legalább 15 perccel a vizsga előtt érkezzen meg az adminisztrációs teendők miatt!

2 (két) érvényes személyi azonosítót (személyi igazolvány és pl. jogosítvány, vállalati belépő, bankkártya) mindenféleképpen hozzon magával! Mindkettőn kell szerepelnie aláírásnak is, az egyiknek pedig fényképesnek kell lennie. Ezek bemutatása nélkül nem kezdheti meg a vizsgáját!

A vizsgák minden esetben számítógép előtt zajlanak, a vizsgateremben kép- és hangfelvétel készül. A vizsga pontos felépítéséről (hány kérdésből áll, mennyi idő áll rendelkezésre, vannak-e benne szimulációk, stb.), sikerességi kritériumáról (hány %-tól sikeres) a gyártó pontos információkat közöl honlapján.

A vizsga ideje alatt segédeszköz, papír alapú vagy elektronikus segédanyag (szótár) sem használható. Vizsgára kizárólag a vizsgaközpont által biztosított törölhető jegyzettáblát, filctollat és egyéb, a szponzor által meghatározott tárgyat vihet be. Ezzel kapcsolatban is minden esetben a gyártó honlapján aktuális információk az irányadóak.

9. Mi történik a vizsga után? Azonnal megtudom az eredményemet? Mikor kapom meg a bizonyítványt?

A kiértékelés automatikusan és elektronikusan történik, az eredmény azonnal megjelenik, amelyről papír alapú igazolást kap a vizsgaközponttól. Néhány gyártónál az eredményről később értesítik a vizsgázót, az azonnal nem jelenik meg. Pl. a Teradata esetében a vizsga eredményéről csak 21 nappal a vizsgát követően kap tájékoztatást a vizsgázó, az ORACLE esetében pedig fél órát szükséges várni.

A gyártók általában e-mail értesítést küldenek az eredményről. Papír alapú bizonyítvány jellemzően csak külön díjfizetés ellenében igényelhető.

10. Mit tegyek, ha nem tudok megjelenni a vizsgán vagy módosítani szeretném a jelentkezésemet?

Kérjük, hogy akadályoztatása esetén a lehető leghamarabb írásban jelezze felénk lemondási vagy módosítási szándékát. Vizsgajelentkezésének lemondását a kezdés napját megelőzően két (2) munkanappal, 15 óráig bezárólag teheti meg külön díjfizetés nélkül!
A fenti időtartamon belüli értesítés, lemondás vagy módosítás hiányában a teljes vizsgadíj kiszámlázásra kerül.
Amennyiben betegség miatt nem tud megjelenni az adott időpontban a vizsgázó, úgy a betegségéről orvosi igazolást tudunk elfogadni és eszerint tudjuk vizsgáját más időpontra tenni, lemondani azonban ebben az esetben sem lehet.

Pearson VUE vizsgák esetében:
Vizsgaregisztrációra és módosításra további lehetőség van közvetlenül a Pearson VUE európai központjánál (Manchester, Anglia), telefonon (+44-161-855-7455).

Amennyiben vagy a Pearson VUE rendszerén keresztül közvetlenül kívánják a vizsgájukat regisztrálni, kérjük, jelezzék felénk és érdeklődjenek szabad helyeinkről a +36 (1) 491 8951-as számunkon vagy az exam@szamalk.hu email címen annak érdekében, hogy biztosíthassuk vizsgahelyüket!

 

További információ

További információkért keresse munkatársainkat:

Cím: 1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49. II.ép./ 3. em
Telefon: +36 (1) 491 8951
Fax: +36(1) 203-0318
E-mail: exam##kukac##szamalk.hu

Tanfolyami naptár